Runyon Canyon hike in Los Angeles

runyon canyon 4-2.jpg
runyon canyon 3.jpg
runyon canyon 6.jpg
runyon canyon 5.jpg
runyon canyon 2.jpg

Kun alkaa lukea mitä sitä voisi Losissa puuhailla, melko pian tulee vastaan Runyon Canyon luonnonpuisto, joka on suosittu vaellus / juoksu / reippailupaikka. Me testasimme Runyon Canyonin äitini kanssa eräs sunnuntaiaamu Losissa ollessa. 

Kun saavuimme paikalle, aluksi ajattelin, että äh, näyttääpä laimealta. Se fiilis tuli ehkä siksi, että aamu oli hieman sumuinen ja kaikki näytti hieman valkoiselta ja värittömältä, mutta heti kun alettiin päästä mäkeä ylös, aloin ymmärtää miksi tämä on suosittu reippailureitti. Ensinnäkin, näkymät ylhäältä ovat melko hulppeat ja se jotenkin pysäyttää kun aamulenkin taustakuvana on koko Los Angeles. Toiseksi, kävelyjä ja juoksuja on paria erilaista reittiä ja uskoisin, että jokaisen kuntotasolle löytyy sopiva reitti. Jos ylämäki alkaa puuskuttaa, niin ottaa vaan lisää aikaa ja himmailee tahtia ja matkan varrella on muutamia penkkejä, johon voi levähtää pitämään pientä taukoa ja nauttia maisemista. Kolmas syy suosioon on varmastikin se, että Losissa näitä luontoalueita jossa urheilla on melko vähän.  

Ymmärtääkseni tämä on hyvä paikka bongata myös julkkiksia aamulenkeillään ;) Me emme tosin ketään nähneet eikä varsinaisesti katseltukaan muuta kuin maisemia, vaikka porukkaa oli sunnuntai aamuna melkoisen paljon liikenteessä. Porukka oli sekalaista; oli selkeitä turistiporukoita farkuissaan fiilistelemässä maisemia, bloggaajia tai muita kuvaajia kameroittensa kanssa, paikallisia aamulenkillään, himourheilijoita vetämässä ylämäkijuoksutreeniä ja ihan perus kuntoilijoita, koiran ulkoiluttajia ja varmaan vaikka mitä muitakin tyyppejä. 

Huonona puolena alueella on se, että erilaisten reittien etsiminen etukäteen netistä on hieman vaivalloista ja paikan päällä ei ole mitään varsinaisia merkattuja reittejä. Mutta alue on sen verran pieni ja helposti hahmotettavissa, että ihan kamalan kauas ei voi eksyä jos vähänkään on suuntavaistoa ja muistaa mistä on tullut ;) ja paikalla taitaa useimmiten olla aika reilusti porukkaa, eli kysyäkin voi jos siltä tuntuu.  Me kuljimme ns. perusreitin, joka on helppo löytää ilman sen kummempia ohjeitakin. Suuntasimme Fuller Avenuen sisäänkäynniltä oikealle päin ja kiersimme reitin sitä kautta. Menimme melko hitaaseen tahtiin (koska maisemat) ja aikaa meni bouttiarallaa tunti (mukaanlukien penkeillä istuskelut ja valokuvaushetket jne). Jos haluaa ihan reippailla reippailla niin reittiin menee keskivertokuntoisella jantterilla ehkä reilu puolisen tuntia. 

Toinen huono puoli on se sama mikä pätee kaikkiin Losin nähtävyyksiin; sinne on vähän ärsyttävä päästä. Julkinen liikenne kun Losissa on mitä on niin pitää melkeinpä mennä autolla ja parkkipaikkoja ainakin Fullerin sisäänkäynnin kohdalla on huonosti, vain kadunvarsipaikkoja asutusalueella. Me yövyimme tuolloin Hollywoodissa, minkä kupeessa Runyon Canyon sijaitsee ja saimme 10 min ajomatkalle kuskiksi veljeni, eli meillä oli luksus vienti- ja noutopalvelu. 

Enkkutekstin alapuolelta löytyy Runyon Canyon info, josta löytyy paikan osoite yms. jos olet ihan paikan päälle menossa tutustumaan :)


BRIEFLY IN ENGLISH

On one Sunday morning we went on a small hike up on the Runyon Canyon Park with my mother to see the famous hiking area. The view was amazing and the whole experience really pleasant. We did a quick one hour hike and walked quite slowly so we could soak in the view. The morning was a bit foggy (as it in LA many times is), but the view was still great. If you are going there yourself, check out the park info below.  


RUNYON CANYON INFO

Park location & entrance: 2000 North Fuller Ave, Los Angeles, CA 90046
(There is also an entrance from Mulholland Drive)
Hours of operation: Mon-Sun Dawn to Dusk
30-60 min route: Entering from the Fuller Ave entrance choose to go round clockwise or counter-clockwise. We opted for the counter-clockwise and it was nice as you get to the "famous" bench sooner and you get more energetic climb part out of the way in the beginning and then you can go down the paved road and enjoy the scenery.  

More information HERE.

CALIFORNIA, MATKUSTUSTaruComment