Baby mittens

Joskus männävuosina kudoin paljonkin. Nykyään not so much. Toki tämä Kalifornian ilmapiiri ei ole sitä otollisinta villasukkafiiliksen nostattamiseen. Joitain vuosia sitten (puhutaan tällä tavalla laveasti niin ei järkytä niin paljoa, kuinka nopeasti vuoden vierii ;) lähipiiriini syntyi paljon mini-ihmisiä, joita varten suunnittelin oman vauvatumppumallin. Sellaisen, joka on kätevä käyttää, nätti, ja helppo tehdä ja kiva viedä viemisiksi pienille vauveleille. Koska tumpuista tuli mielestäni sen verran kivat ja ne miellyttävät omaa makua edelleen, niin tässäpä ohje jakoon. 

Psst, nämä syntyvät todella nopeasti jos on yhtän neulonut niin näitä kerkeää tehdä vielä vaikka pukin konttiinkin. 
 

VAUVAN TUMPUT / YKSIVÄRINEN

Koko: 0-1v

Lanka:
Milla Mia Naturally Soft Merino

Puikot:
sukkapuikot 3.5 tai käsialan mukaan
ja nauhaan 3mm virkkuukoukku

Ohje:
Luo 28 silmukkaa, jaa ne neljälle puikolle (7 silmukkaa/puikko).
1. Neulo 2o 2n joustinneuletta 28 kerrosta
2. Neulo sileää neuletta 16 kerrosta
3. Neulo puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen jokaisella puikolla (jäljellä 24 silmukkaa)
4. Neulo kaikki silmukat oikein
5. Neulo puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen, 1 silmukka oikein, 2 seuraavaa yhteen, viimeinen silmukka oikein, toista kaikilla puikoilla (jäljellä 16 silmukkaa)
6. Neulo koko kerros kaksi silmukkaa yhteen (jäljellä 8 silmukkaa)
7. Katkaise lanka ja pujottele se loppujen silmukoiden läpi.

Tee toinen lapanen samalla tavalla.

Päättele langat ja tee halutessasi tumput yhdistävä nauha virkkaamalla hiirenhäntää eli ketjusilmukoita n. 40-50cm. Yhdistä nauhan toinen pää toiseen lapaseen neuloen ja toinen pää toiseen. Koristele halutessasi nauhan yhdistyskohta pienenpienellä tupsulla tai kahdella.

 

BRIEFLY IN ENGLISH

I created this baby mitten pattern a few years back. It is only available in Finnish at the moment, but if you like it, hit me with an email taru@taruhanna.com and I will translate it for you :) 

DIY, TUTORIAALITTaruComment