Crocheted laptop cover

Miten sinä kuljetat läppäriäsi paikasta toiseen? Nakkaatko sen käsilaukun pohjalle muiden tavaroiden sekaan ja toivot, ettei siellä ole vieressä mitään kovin terävää? ;) Niin minä monesti olen tehnyt. Joskus kantelen läppäriä kangaskassissa ilman mitään suojaa ja se sitten kolisee kaiken maailman oven karmeja vasten ynnä muuta mukavaa. Parisen vuotta sitten tein tämän virkatun läppärin suojan estämään damageja. Se on tehty täsmänä meidän MacBook Pro:lle ja voi että sitä on nyt ikävä kun se ei tullut mukaan Amerikkaan. Suruisa emoji tähän väliin! 


ABOUT OHJE LÄPPÄRIN SUOJAPUSSUKALLE (MACBOOK PRO)

Tarvitset:
3mm koukun
läjän jämälankoja, jotka sopivat 3mm koukulle
pientä sutvimishenkeä, jotta saat sopivan kokoisen pussukan

Tee näin:
Aloitus. Luo 96 silmukkaa yhdellä värillä. Aloita heti seuraavalta kerrokselta kuvion tekeminen haluamillasi väreillä kiinteillä silmukoilla. Malli kuvioon löytyy alta. Meidän läppäri on MacBook Pro, mutta pienellä sutvimisella mallin saa tehtyä mille vaan läppärikoolle. Tästä omasta versiosta tuli tosi tosi tiukka, eli jos haluaa väljemmän/helpommin sujautettavan niin sitten vaaditaan pientä sutvimista isompaan suuntaan. Kuvio on jaollinen 32:lla jos sen haluaa tehdä kokonaan.

Sutvitteluvinkkilöinen: Jos oman läppärisi koko ei istu tuohon jakoon ihan, mutta melkein niin tee sillä sopivalla silmukkamäärällä ja jätä joku nuoli / jotkut nuolet kapeammiksi tai suuremmiksi kuin muuta ja tasaa silmukkamäärä sillä. Jos teet työn siten, että nouset joka kerrokselle kerroksen alussa yhdellä ketjusilmukalla jää työhön selkeä rivien vaihtokohta. Itse tein työn yhteen pötköön eli siirryin suoraan kerrokselta toiselle, jolloin kuvio menee herkästi sekaisin kerrosten vaihdon yhteydessä ja jouduinkin jossain kohtaa matkan varrella lisäämään silmukoita ja seuraavalla kierroksella taas kaventamaan jne. Mutta tuollaiset yhden-kahden silmukan tasaukset ei näy missään. Eli ellet ole megatarkka niin oikaise tällä tavalla hieman mutkia. 

Valitse värit tai vedä lonkalta. Nuolia voi tehdä kahdella eri värillä tai vaikka jokaisen nuolen eri värillä. Minä päädyin tekemään rivin aina kahdella värillä ja ihan lopussa muutaman sekasikiövärisen rivin, koska langat oli loppumassa. Mutta tässä siis pääsee soveltamaan ihan oman maun mukaan.

Vinkkivinkkilöinen: Päättele värienvaihtolangat suoraan virkatessa niin lopussa ei tarvitse päätellä kuin kaksi langanpäätä ja kuljeta työssä aina toista väriä mukana, jolloin työssä kulkee koko ajan silmukoiden sisässä vähintään yksi lanka tehden siitä vahvemman ja värien vaihto on iisiä.

Jatka kiinteitä silmukoita ja kuvion tekemistä siihen asti kunnes työ on läppärin korkuinen. Virkkaa sitten vielä yksi kerros yhdellä värillä ja tee läppärin kapeiden sivujen kohdalla eli päissä 3kpl kavennuksia ja halutessasi parit kavennukset vielä leveimmän kohdan keskellä myös. Tämä supistaa aukkoa hieman jolloin se pyöristyy ujosti läppärin päädyn ylle. Tämän kohdan voi myös skipata jolloin reunasta jää täysin suora. Kun viimeinen kerros tulee loppuun päättele se parilla piilosilmukalla.

Toisen päädyn sulkeminen. Jotta työstä tulisi pussukan omainen täytyy toinen pääty "sulkea". Valitse väri, jolla teet pohjan. Virkkaa sillä langalla silmukoita kiinni n. puoleen reunan silmukoista. Käännä työ ja virkkaa toinen rivi. Testaa, että riveistä muodostuva läppä on sopivan levyinen, eli täyttää suurimman osan tyhjästä välistä kahden reunan välissä. Tee tarvittava määrä rivejä "läppään", eli oman läppärisi paksuuden verran. Kun se on sopivan kokoinen, virkkaa "läppä" sisäpuolelta kiinni reunoihin ja päättele lanka sekä muut työssä olevat langat.

Ja se olisi bouttiarallaa siinä! Läppärisi kiittää. 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

This is a cover I crocheted for my laptop. The instructions are at the moment only in Finnish. If you wish to have them in English, just let me know and I do my best to help you!