The place with the view - Griffith Observatory

go16.jpg
go12.jpg
go1.jpg
go15.jpg
go9.jpg
go14.jpg
go22.jpg
go21.jpg
go4.jpg
go6.jpg
go23.jpg
go5.jpg

Griffith Observatory on näköalapaikka Mount Hollywoodin rinteillä. Se oli ensimmäinen perinteinen turistinähtävyys, jonne täällä menimme. Ja se kyllä kannatti. Näkymät Los Angelesiin ovat huikeat ja täältä näkee myös kuuluisan Hollywood -kyltin. Se kohta tosin oli tylsin näkymä tuolta, mutta näkemisen arvoinen silti. Griffith Observatoryn varsinainen juttu on tähtitiede eli sieltä löytyy tietoa ja näyttelyitä aiheeseen liittyen ja teleskooppeja ja sen semmoista. Pardon my poor knowledge on the matter. Suurin osa kävijöistä tosin taitaa tulla nauttimaan näkymästä ilman teleskooppia ;) 

Kuten tämän postauksen kuvamäärästä voi päätellä, paikka kirvoittaa melkoisen valokuvausähkyn, koska maisemat ovat vaan niin makeat ja itse rakennuksen arkkitehtuurikin on niin kaunis. Tätä nähtävyyttä voin suositella Losissa reissaajille.  

Jos päätätte mennä Griffith Observatoryyn, tässä muutama vinkki:

  1. Griffith Observatory sijaitsee Hollywoodin kupeessa, joka on lähellä Los Angelesin Downtownia. ÄL-KÄÄ ajako tänne Downtownin kautta ruuhka-aikaan. En osaa vielä neuvoa vaihtoehtoista reittiä, eli vinkkejä siitä otetaan mieluusti itsekin vastaan :) 

    Me lähdimme ajelamaan Malibusta kämpille päin kolmen jälkeen ja ajattelimme, että poiketaanpa siellä Griffith Observatoryssä matkalla ja pääsimmekin istumaan Losin ruuhkiin noin kahdeksi tunniksi kun alkuperäinen matka piti olla puolisen tuntia. Sinne kun joutuu niin siellä sitten istutaan autossa ja pois ei pääse hakemaan ruokaa tai juomaa tai vessaan. Moona sinnitteli tosi hienosti autossa, vaikka siinä meni istuskellessa päivällisaika, joka seivattiin kassista löytyneillä pähkinöillä ja kaikkein tylsintä pienelle varmasti oli istua köytettynä paikoillaan. 
     
  2. Jos haluat nähdä täältä käsin Los Angelesin auringonlaskun varaa aikaa reilusti ennen varsinaista laskua tänne saapumiseen, koska a) matka perille saattaa kestää enemmän kuin ajattelit ruuhkista riippuen b) moni muukin on tulossa paikalla katsomaan auringonlaskua eli alueen pieni parkkipaikka on todennäköisesti täynnä ja sinun pitää jättää auto kauemmas ja kävellä sieltä loppu ylämäki c) kannattaa ottaa myös valoisaan aikaan kuvia ja nauttia maisemista rauhassa ennen auringonlaskua. Ei ollut nimittäin ihan vain yksi tai kaksi tyyppiä, jotka juoksivat mäkeä ylös viimeisten auringonsäteiden aikaan kun me olimme juuri lähdössä ;)
     
  3. Jos tykkäät sporttisesta meiningistä, mene tsekkaamaan Losin skyline maisemat Runyon Canyoniapitkin, jonka reitit kulkevat melko lähellä Griffith Parkia. Ja samoin näytti, että Griffitillekin voi tehdä reippailureitin, koska reittejä näytti menevän useampia ja maisemat sieltäkin varmasti ällisyttätävän hyvät ja maistuvat treenin päälle. 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

We visited the Griffith Observatory this week. Since opening in 1935, Griffith Observatory has been a world leader in public astronomy but I would assume that most visitors go there for the views. The views of Los Angeles and the Hollywood sign are amazing. I definitely recommend going here if you are in Los Angeles. But I would recommend not to go there via Downtown during rush hour as the traffic is horrific ;)