Enni's Collection - What makes a professional website

enniscollection_demo.jpg
Ennis2.jpg
Ennis1.jpg

Enni's Collection -sivuston ja yrityksen takaa löytyy Enni, joka valmistaa käsintehtyjä linereitä merkkilaukkuihin. Ennillä oli jo olemassa hyvin toteutetut nettisivut, mutta hän halusi vielä sen viimeisen silauksen, jotta sivusto olisi ammattimainen ja ajan hengessä oleva. Joten kävin Ennin pyynnöstä Enni's Collection nettisivut läpi ja tein ehdotelman miten muokata sivusto myynnin ja brändin kannalta optimaalisemmaksi. Muutokset tehtiin tämän ehdotuksen pohjalta. 

Tätä työtä tehdessäni mietin mikä tekee ammattimaisen ja luotetettavuutta huokuvan nettisivun. Tulin siihen lopputulokseen, että ainakin nämä: 

  • Selkeä ja informatiivinen About/yritys -sivu
  • Yrityksen nimellä ja domainilla varustettu sähköpostiosoite (esim. Ennin tapauksessa enni@enniscollection.com)
  • Mobiilioptimoitu sivusto
  • Favicon (Favicon (lyhenne sanoista favorites icon) on internetsivulle määriteltävä ikoni. Se näkyy useissa selaimissa selainikkunan välilehdessä ja sivun nimen vieressä kirjanmerkeissä ja auttaa näin tunnistamaan sivusi)
  • Brändin näköinen visuaalinen ilme (logo, värimaailma, fontit yms.)
  • Laadukas ja todenmukainen kuvamateriaali tuotteista/palveluista
  • Toimiva (linkit toimivat, logo vie etusivulle, ei rikkinäisiä sivuja tms. ) ja käyttäjäystävällinen sivusto (eli että sivuilla ei tarvitse lukea "ohjeita" miten vierailijan tulisi toimia, esim. "Jos haluat lähettää viestin, klikkaa sivun alareunassa olevaa kirjekuoren kuvaa" ja navigointi on helposti ymmärrettävissä)

Onko sinun nettisivuillasi nämä asiat kondiksessa? Joskus pienilläkin muutoksilla voi tehdä ihmeitä yleisilmeeseen ja muutamalla viilauksella on iso merkitys lopputulokseen.

Vaikka logosuunnittelu ei varsinaisesti kuulu toimenkuvaani, tein Enni's Collectionille myös logon nettisivuja varten, koska se puuttui kokonaan. Yleisesti ottaen suosittelen panostamaan ammattilaiseen logosuunnittelussa. 

Niin ja hei, jos käytät merkkilaukkuja niin tilaa ihmeessä käsin tehty liner, joka suojaa laukkuasi ja jolla saat laukkuusi ryhtiä ja järjestystä. 


 

PALVELUSETTI

  • Olemassaolevien verkkosivujen auditointi ja sen perusteella tehty parannusehdotelma
  • Squarespace -sivustolle lisättiin Favicon, vaihdettiin template, fontit ja värimaailma sekä selkeytettiin etusivun viestejä
  • Logosuunnittelu


BRIEFLY IN ENGLISH

 I made an audit to a website and made suggestions how to make it more optimised and professional. The new and improved enniscollection.fi site can be found HERE