Sopivan lempeät tavoitteet vuodelle 2018

tähtisädetikku 700px.jpg
tähtisädetikku ja naama 700px.jpg

Minulla ei ole ikinä ollut tapana tehdä mitään uudenvuodenlupauksia ja ylipäätäänkin olen huono tekemään mitään sitouttavia henkilökohtaisia päätöksiä esim. että valitsisin treenata vain juoksua puolen vuoden päästä olevalle puolimaratonille tai että alkaisin kasvissyöjäksi, koska haluan syödä enemmän kasviksia. Mun pitää saada rönsyillä omaan tahtiini. Mutta se ei tarkoita, ettei mitään tavoitteita voisi olla. Niitä tavoitteita pidän kyllä mielessä jatkuvasti kuten esim. tämän oman bisneksen suhteen, mutta ehkä vähän sellaisina vapaampina tavoitteina, joihin voi päätyä mitä tahansa kautta eikä jotain ehdotonta ennaltamäärättyä reittiä pitkin. Myös äitini sanoi tässä pari päivää sitten mielestäni fiksun ohjeen miehelleni (joka meinasi, että alkaa vegaaniksi), että älä välttämättä aloita heti olemalla vegaani. Vaan jos tavoitteesi on syödä enemmän kasviksia ja jättää liha pois niin aloita päättämällä lisätä kasviksia ja jättämällä lihaa samalla vähemmälle. Sitä kautta löytyy se itselle sopiva taso syödä ekologisemmin ja terveellisemmin, jotka ovat ne mieheni vegaanihaaveiden taustasyyt.  Nojaten tähän omaan filosofiaani ja äitini viisaaseen neuvoon, tein omat sopivan lempeät tavoitteet vuodelle 2018. 

1

Tavoite: Saada enemmän energiaa syömällä terveellisesti

Toimenpiteet: Teen suurimmaksi osaksi arki-aamuja aamupalaksi tuorepuuron tai smoothien. Teen enemmän kasvisruokia ja jätän (vielä nykyistäkin) vähemmälle coca-cola zeron litkimisen. Eli nyt saa vinkata lempparismoothie ja tuorepuuroreseptejä! 
 

2

Tavoite: Saada lisää liikkuvuutta kehooni

Toimenpide: Otan (lähes) päivittäisen käyttöön liikkuvuuspatteriston, joka toivottavasti parantaa todella pahaa yläselkäjumiani ja lisää hartioiden ja niskan seudun liikkuvuutta. Tämä parantaa elämänlaatuani varmasti eniten näistä kaikista toimenpiteistä. 
 

3

Tavoite: Jakaa mahdollisimman paljon tietoa ja osaamistani digimarkkinoinnista yksityisyrittäjille ja sitä kautta olla vaikuttamassa yksittäisten ihmisten elämään positiivisesti ja edesauttaa, että me kaikki menestyisimme. 

Toimenpide: Kirjoitan blogipostauksia, teen ilmaisia opetustutoriaaleja ja jaan neuvoja omissa kanavissani sellaisista aiheista, joista ihmiset toivovat saavansa tietoa. Tästä on tulossa minulle ihan sydämen asia ja aion panostaa siihen suuresti omaa ajankäyttöäni ajatellen. 
 

4

Tavoite: Tehdä mahdollisimman paljon erilaisia yhteistöitä, koska niistä tulee aina hyvä mieli, tekemisen meininki ja niillä saa aina vaikutettua positiivisesti isompaan ryhmään ihmisiä. Community over competition.

Toimenpide: Otan rohkeasti yhteyttä uusiin samanhenkisiin ihmisiin sosiaalisessa mediassa ja sovin erilaisia yhteistyökuvioita nykyisten työ- ja henkilökohtaisten tuttujen kanssa. 
 

5

Tavoite: Vähemmän ruudun tuijottelua ja enemmän kokemuksia

Toimenpide: Tämä kohta on hieman ristiriidassa kahden yllämainitun kohdan kanssa, koska niiden tekeminen vaatii koneella istumista ja somessa heilumista, mutta ehkäpä juuri siitä syystä haluan säilyttää vuodessa 2017 saavuttamani kivan tasapainon, että ruutuaika on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi ulkona oleskeluaika. Kun elää rehdisti elämää ruutuajan ulkopuolella niin on myös enemmän kerrottavaa esim. siellä somessa. 
 

6

Tavoite: Olla mahdollisimman avoin ja rehellinen myös somessa

Toimenpide: Koska somemaailma on yksi osa digimarkkinointia, josta nautin kovasti haluan panostaa siihen, että olen siellä mahdollisimman avoin ja rehellinen. Koska näkemykseni on, että se on myöskin sen median etu ja mahdollisuus markkinoijille. Tarkoitukseni ei ole tinkiä kauniista kuvista tai inspiraation lähteiden jakamisesta, mutta voin kertoa tarinan täysin rehellisesti ja juuri kuin itse koen sen. Aloitan tämän heti tässä ja nyt kertomalla, että yllä olevan tähtisädetikkukuvan otin vanhempieni kodin takapihalla yökkäreissäni jäätävässä väsymyksessä, koska taistelen jo kohta kolmatta viikkoa tyttäreni jet lagista aiheutuneen unirytmittömyyden kanssa. Olin juuri herännyt päikkäreiltä ja juoksin äitini liian suurissa kengissä takapihalle ottamaan tämän kuvan päivän viimeisinä valoisina minuutteina. Parasta tässä tarinassa on se, että muistan tämän postauksen ja nämä tavoitteet varmasti paremmin juuri tuon kuvanottohetken tilanteen takia. Ja vaikka uusi vuosi onkin alkanut meillä näin väsyneissä merkeissä, se ei tarkoita, että se määrittelisi miten tämä vuosi tästä jatkuu. Sen teen minä itse. Ja se on voimaannuttava asia se. 
 

Toivottavasti tämä listaus inspiroi sinua tekemään oman listasi ja asettamaan joitain lempeitä tavoitteita tälle juuri alkaneelle vuodelle. Kuten omistanikin voi todeta, että näiden tavoitteiden ei tarvitse olla mitään hullun suuria ja elämää mullistavia asioita, vaan ennemminkin pieniä tekoja, jotka muokkaavat jokapäiväistä elämää siihen suuntaan miten haluaisit elämääsi elää. Tervetuloa 2018! I'm ready for ya! 

LIFESTYLE, BLOGI, BISNESTaruComment