Miksi kannattaa kerätä uutiskirjelistaa?

miksikerätäuutiskirjelistaa_mainimage2.jpg

Uutiskirjeillä on vähän huono maine. Yrityksiltä tulevalla sähköpostimarkkinoinnilla on spämmin leima. Eikä ihan syyttäkään, koska etenkin Suomessa uutiskirjemarkkinointia tehdään niin perinteisellä tavalla. Uutiskirjeet ovat kuitenkin aivan loistava markkinointikeino -etenkin pienyrityksille, jotka satsaavat brändiin ja etenkin jos sitä osaa käyttää luovasti. Lue eteenpäin niin kerron miksi. 
 

1. UUTISKIRJEET OVAT NETTISIVUJESI LISÄKSI AINUT KANAVA MISTÄ SINULLA ON 100% KONTROLLI

Sosiaalinen media on mahtava digitaalisen markkinoinnin kanava, koska siellä voi luoda ainutlaatuisia yhteyksiä ja viestiä brändin maailmaa ja löytää uutta yleisöä, mutta siitä on hyvä pitää mielessä, että sinä et omista seuraajiasi. Mikä tahansa päivitys tai algoritmin muutos voi vaikuttaa suurestikin näkyvyyteesi ja mitä seuraajasi sinulta näkevät. Uutiskirjelista puolestaan on täysin sinun omaisuuttasi eikä sitä voi mikään päivitys tai algoritmin muutos viedä sinulta pois. 
 

2. UUTISKIRJEEN TILAAJAT OVAT KIINNOSTUNEITA BRÄNDISTÄSI JA SITEN MYÖS HELPOMMIN KONVERTOITUVAT MAKSAVIKSI ASIAKKAIKSI

Uutiskirjeen tilaaja sanoo sinulle tilatessaan KYLLÄ. KYLLÄ, haluan kuulla sinusta / brändistäsi / tuotteistasi lisää. Uutiskirjeen tilaaminen vaatii myös hieman isomman kiinnostuksen kuin esim. seurata jotain yritystä Instagramissa. Uutiskirjeen tilaaminen tarkoittaa sitä, että sen tilaaja on on valmis siihen, että lähetät hänen henkilökohtaiseen sähköpostiinsa viestejä, joka on kuin oven avaus hänen virtuaaliseen kotiinsa. Ja koska vastaanottaja on jo kirjeen tilatessaan osoittanut yritystä kohtaan jonkinasteista kiinnostusta, on konvertoiminen helpompaa. 


3. UUTISKIRJEET OVAT HELPPO TAPA PITÄÄ YHTEYTTÄ YHTEISÖÖSI

Voit ajatella uutiskirjeen tilaajia yhteisönä tai digitaalisina ystävinäsi. Uutiskirjeillä pystyt pitämään heihin helposti yhteyttä ja kertoa ajankohtaisista asioista ja uusista tuotteistasi yms. Somessa kaikki seuraajasi eivät niiden algoritmien takia näe kaikki julkaisujasi, mutta uutiskirjeet menevät sähköpostilaatikoihin joka kerta kun lähetät niitä. Jos sinulla on verkkokauppa, uutiskirjeet ovat erityisen mahtava keino pitää yhteyttä yllä jo olemassa oleviin asiakkaisiisi. Pitämällä yhteyttä, kerrot, että välität heistä ja haluat jatkossakin palvella heitä. 

Uutiskirjemarkkinointi sopii lähes kaikille. Ainut tilanne, jolloin uutiskirjelistaa ei välttämättä kannata kerätä on se, että et ikinä tulevaisuudessakaan aio myydä mitään palveluita tai tuotteita. 

Joten mitä odottelet? Panosta omaan yhteisöösi ja ala kerätä uutiskirjelistaa jo tänään!