Ammattimaiset www-sivut parissa päivässä Squarespacella

 
ReettaBrows verkkosivut esittely.jpg
ReettaBrows verkkosivut esittely2.jpg

ReettaBrows on ihastuttavalla ja reippaalla asenteella omaa polkuaan rakentavan nuoren naisen Elinan oma yritys, joka tarjoaa microbladingia, kestovärjäyksiä, sokerointia sekä suihkurusketuksia kotihoitolassa Kuusamossa sekä keikkaluontoisesti muuallakin Pohjois-Suomessa. 

Osa palveluvalikoimaani on simppeleiden, kauniiden, toimivien ja brändiä tukevien nettisivujen suunnittelu ja tuotanto Squarespace -alustalla. Nyt kun olen jäämässä toviksi äitiyslomalle, olen ottanut mukaan remmiin assariksi serkkuni Alisan nettisivujen suunnittelu- ja tuotantotöihin, jotta minun ei tarvitse kokonaan sulkea toimintaani äitiysloman ajaksi. ReettaBrows.fi oli ensimmäinen yhteinen projektimme, ja se jos joku todensi kuinka kätevä työkalu Squarespace on ja kuinka sen handlaaminen ei vaadi aiempaa nettisivujen suunnittelukokemusta tai koodaustaitoja. Toki on sanottava, että kokemus luonnollisesti helpottaa koko proesessia antaen enemmän vaihtoehtoja, nopeuttaen työtä, sekä tuoden laajempaa näkemystä sekä brändäyksen, että käyttäjäkokemuksen kannalta. 

Mutta jos sinulla on asiakkaana tietyt asiat hanskassa ja valmiina ja haluat palkata kokemuksella varustetun Squarespace tekijän suunnittelemaan ja tuottamaan sinulle nettisivut ko. alustalla, voit saada nettisivut valmiiksi ihan muutamassa päivässä kuten Elinan sivujen kanssa kävi. Elina oli unelma-asiakas, koska hänellä oli selkeä oma visio omasta toiminnastaan, materiaalit valmiina nettisivuille, sekä innostunut asenne ja halu ottaa vinkkejä ja ehdotuksia vastaan. 
 

Edellytykset ammattimaisten nettisivujen tuotannolle muutamassa päivässä Squarespace -alustalla: 

  • Sinulla on olemassaolevaa hyvälaatuista kuvamateriaalia

  • Sinulla on olemassa ammattilaisen suunnittelema logo ja määritelty värimaailma

  • Sinulla selkeä visio mitkä sisältöaiheet nettisivuille tulee ja mitkä ovat niiden tekstit

  • Olet listannut kaikki olennaiset asia, jotka haluat nettisivuille tulevan (esim. mahdollliset ajanvarausupotukset, linkit ulkoisiin lähteisiin, yhteydenottolomake, sosiaalisen median liitännät jne)

Kun yllä mainitut asiat ovat kunnossa, olette pitäneet kattavan alustuspalaverin ja päättäneet nettisivupohjan mistä sivuja lähdetään rakentemaan, kokenut sivujen tekijä pystyy tekemään Squarespace -alustalla sivut muutamassa päivässä. Tämä tehokkuus on yksi Squarespacen ehdottomista eduista. Mutta se tosiaan vaatii asiakkaalta tiettyä valmiutta sekä tekijältä tiettyä kokemusta. 

 

Ammattimaisten verkkosivujen elementit

(jotka minä aina sisällytän www-sivu projekteihini): 

  • Räätälöity Favicon (internet -sivulle määriteltävä ikoni, joka näkyy useissa selaimissa selainikkunan välilehdessä ja sivun nimen vieressä kirjanmerkeissä ja auttaa näin tunnistamaan sivusi)

  • Perus SEO (= hakukoneoptimoinnin perusteet / vähimmäisvaatimukset)

  • Mobiilioptimoitu sivusto

  • Sisällön järkeistäminen www-sivuihin sopivaan muotoon

Jos olet kiinnostunut nettisivuihin liittyvistä palveluistani, voit lukea niistä lisää TÄÄLLÄ

Ammattimaiset verkkosivut muutamassa päivässä