Our summer house den

 
parvi_play_1.jpg
parvi play_2.jpg
parvi_b4.jpg
parvi_b3.jpg
parvi1.jpg
parvi5.jpg
parvi3.jpg
parvi_pohja.jpg

Sain muistaakseni 3-4 vuotta sitten äidiltäni tehtävän sisustaa meidän perheen mökin parvi. Ja jos ihan oikein muistan, tein sen sinä kesänä ennen kuin muutimme tänne jenkkeihin.  Nyt näitä kuvia silloin somistetusta mökin parvesta on ihana katsella. Tosin tulee aivan jäätävä himo päästä omalle mökille ja meillä tulee tänä vuonna ensimmäistä kertaa jäämään väliin koko mökkikausi, koska ei tulla kesällä eikä ihan heti alkusyksystä Suomeen. Yhyy!

Sisustustehtävä ei ollut ihan helpoimmasta päästä, koska a) parvi on todella matala, b) "pakollisia" olemassa olevia elementtejä oli paljon, esim. 2x140cm runkopatjaa, 1 x 160cm sänky ja läjä yksittäisiä patjoja, c) seinäpinta-alaa ei ole juuri nimeksikään ja d) megaläjälle tyynyjä yms. vuodevaatteita piti saada säilytyspaikat. Parvella lähinnä nukutaan (nukkumapaikkoja vähintään 8) ja leikitään eli sen mukaan piti suunnitella toiminnallisuudet. 

Hahmottelin tilaan 4 erillistä aluetta, jotka nimesin inspiraatioidensa mukaisesti: Makkari, Mummola, Leikkipaikka ja Pesä (Bedroom, Grandma's, Play area & the Nest.). Alimmassa kuvassa näkyy parven pohjapiirros. Eli kuten näkyy, portaat tulevat keskelle parvea, parvella on vain yksi ikkuna ja yhdessä päädyssä on takan hormi.  Leikkipaikan ja Pesän reunat ovat auki mökin alakertaan.  

Mökki on rakennettu 2010-2012 pääosin isäni toimesta, eli itse mökki on uusi, mutta sisustuksessa on haluttu pitää linjaus, että sinne ei juurikaan osteta uutta, vaan hyödynnetään omista kodeista jo löytyviä ja ystäviltä ja tutuilta saatuja huonekaluja yms. Ja silti jo nyt muutaman vuoden jälkeen mökki tursuaa kamoja. Se kertonee, että ns. ylimääräistä kamaa löytyy yhdestä sun toisesta kodista ;) Tätä periaatetta noudattaen parvella on hyödynnetty kaikkea omaa vanhaa kamaa ja vain muutamat tekstiilit ja valot ostettiin uutena täydentämään kokonaisuutta. 

Ai että, nyt kyllä kelpaisi köllötellä tuolla parvella - etenkin jos pääsisi saunaan ja järveen pulahtamaan ja syömään grilliruokaa ulkoterassille!


BRIEFLY IN ENGLISH

I decorated our summerhouse's balcony a few years ago. There are 4 different areas in the balcony. The space is very low, it needed to have sleeping places for at least 8 people and it basically has no wall space so it created a few challenges for the decor.  The four areas can be seen on the simple floor plan for the balcony in the above pictures. I named them based on the inspiration feelings I had while planning the areas:  Bedroom, Grandma's, Play area and the Nest. 

I love looking at these pictures, but they also make me miss home and our summer house like crazy! 

 
TaruComment