Miksi nettisivujen tulee olla mobiilioptimoidut? - Case Sisustussuunnittelu Paula Hellberg

 
Miksi nettisivujen tulee olla mobiilioptimoidut
paulahellberg_fi-BLOGIPOSTAUS_mobiili1.jpg

On kaksi painavaa syytä miksi jokaisen nettisivun tulisi olla mobiilioptimoitu. Kerron tässä postauksessa miksi kannattaa tehdä mobiiliystävälliset sivut.

Mobiilioptimoidut sivut auttavat hakukonetuloksissa

Esimerkiksi Google järjestelee hakutuloksia sen mukaan, onko sivusto mobiiliystävällinen. Tämä tarkoittaa sitä, että sivut, jotka toimivat hyvin mobiilinäkymässä nousevat korkeammille sijoille hakukoneiden hakutuloksissa. Ne sivut, jotka eivät ole mobiiliystävällisiä puolestaan laskevat hakutuloksissa alemmille sjioille. Hakukoneoptimointi eli SEO ( = search engine optimatization) on nettisivujen orgaanisen liikenteen kannalta hyvin tärkeä osa-alue, johon kannattaa panostaa jos sivuille halutaan kävijöitä ja siksi sivujen on oltava mobiilioptimoidut.

Nettisivuja selataan useimmiten mobiililaitteilla

Suurin osa verkkoselailusta tapahtuu nykyään joko puhelimella tai tabletilla. Esimerkiksi minun nettisivujani vuonna 2018 katsoi 58% puhelimella, 6% tabletilla ja vain 36% selaimella.

Mitä sitten tarkoittaa, että sivut ovat mobiilioptimoidut?

Mobiilioptimoidut nettisivut tarkoittavat sivuja, jotka mobiililaitteella katsottaessa mukautuvat kulloisenkin päätelaitteen kokoon sopivaksi. Sisältö on sama, mutta esimerkiksi kuvat skaalautuvat katselulaitteen leveyteen. Navigaation sijainti ja toiminnallisuus saattaa muuttua selainversiosta hieman erilaiseksi, jotta se tukisi mobiilikäyttöä luontevammin. Hyvää mobiilinavigaatiota pystyt selaamaan laitteen kokoon suhteutettuna.

Paula Hellbergin nettisivujen mobiilinäkymä
Paula Hellbergin nettisivujen mobiilinäkymä

CASE: SISUSTUSSUUNNITTELU PAULA HELLBERG

Sisustussuunnittelu Paula Hellbergille suunnitellut sivut ovat hyvä esimerkki siitä miten visuaalisenkin aiheen verkkosivut näkyvät siististi mobiililaitteilla katsottaessa. Squarespace nettisivujen rakennusalustan kaikki pohjat ovat automaattisesti mobiilioptimoituja, eli sivuja rakentaessa ei tarvitse erikseen osata tehdä mobiiliversiota selainversiosta. Mutta mobiiliversion näkymä kannattaa tarkistaa sivujen rakennuksen loppuvaiheessa, että se toimii kauniisti. Esimerkiksi pieniä yksityiskohtia täynnä olevat logot eivät näy kauniisti todella pienenä, joten logo kannattaa niissä tapauksissa jättää pois sivun yläreunasta.

Kannattaa myös tarkistaa, että navigaatio ja sen linkit löytyvät selkeästi ja että sivuston kuvat ja tekstialueet esiintyvät oikeassa järjestyksessä. Tämä pätee etenkin jos selainversio on rakennettu useista eri moduuleista.


Tutustu Paulan sisususpalveluihin TÄÄLLÄ
Instagramista Paulan löytää @paula_hellberg
ja Sisustussuunnittelu Paula Hellberg Facebook sivut löytyvät TÄÄLTÄ

Sisustussuunnittelu Paula Hellbergin nettisivut