Squarespace templaten valinta - 3 vinkkiä

Mikä Squarespace on?

Squarespace on verkkosivujen rakennuspalvelu, jolla voit rakentaa verkkosivut ilman koodaustaitoja. Palvelu toimii kuukausimaksulla verkkopohjaisesti ja se kattaa kaiken verkkosivujen tekemiseen tarvittavan (paitsi domainin eli verkkosivujen osoitteen).

Squarespacessa sivuja rakennetaan templatejen eli valmiiden pohjien päälle. Tässä postauksessa kerron templaten valintaan 3 vinkkiä.

Miten Squarespace toimii?

Squarespacessa sivujen rakentaminen tapahtuu templatejen eli ns. valmiiden mallipohjien pohjalta. Valmiit templatet ovat verkkosivusuunnittelijoiden tekemiä ja siten antavat hyvän pohjan sivujen tekemiselle. Olen kuullut käytävän keskusteluja, että verkkosivut, jotka on tehty samoilla pohjilla näyttävät keskenään samalta. Mutta todellisuudessa vaihtoehtoja tehdä asioita on niin tsiljoona, että harvemmin sivustot näyttävät keskenään täysin samanlaisilta. Jokaiselle yrityksellä tulisi olla oma logo ja brändivärit ja omaan tilanteeseen sopiva sisältö - jo nämä määrittelevät sivustoista oman näköisiään. Squarespacessa templatejen muokkaaminen on myös todella helppoa, eli vaikka valitsisit jonkun templaten alkuun, lopputulos voi olla hyvinkin erilainen lähtötilanteesta. Nykyään Squarespace sivuston voi aloittaa myös tyhjältä pöydältä ilman templatea, joka on oiva vaihtoehto verkkosivusuunnittelijoille, jotka eivät halua valmista pohjaa työnsä lähtökohdaksi.


3 vinkkiä Squarespace templaten valintaan:

Okei, olet päättänyt valita verkkosivujen tekoalustaksi Squarespacen ja nyt edessä on tilanne, että sinun tulee valita template minkä pohjalta alat rakentamaan verkkosivuja. Tässä on 3 vinkkiä templaten valintaan:

1) Älä stressaa templaten valintaa. Squarespacen 7.1 version templatet ovat täysin samanlaisia ominaisuuksiltaan (toisin kuin monen muun verkkosivujen rakennuspalvelun tai Squarespace 7.0 version). Eli minkä tahansa templaten valitset, saat kaikista luotua täsmälleen samanlaisen lopputuloksen niin halutessasi. Eli valintaa ei kannata stressata liikaa, koska et poissulje mitään valitsemalla jonkun tietynlaisen templaten.

2) Voit nopeuttaa sivun rakentamista hyvällä template valinnalla. Valitse tarpeitasi parhaiten vastaava template. Edellisen kohdan mukaan, templatet Squarespacessa ovat käytännössä vain erilaisia lähtökohtia sivustolle. Niitä kannattaa siis hyödyntää siten, että valitsee mahdollisimman lähellä toivomaasi lopputulosta oleva template asetteluiltaan, koska se nopeuttaa rakennustyötäsi. Pääset nopeammin valmiiksi kun sivuston rakenteessa on jo paljon samaa mitä itse haluat sivustollesi toteuttaa.

3) Älä keskity templaten yleisilmeeseen. Kiinnitä huomiota templaten valinnassa pääasiassa asetteluihin. Templateja selatessa helposti kiinnittää huomiota kivoihin väreihin ja kauniisiin kuviin. Mutta olennaisempaa templatea valitessa on niiden asettelut. Jos templaten valitsee fonttien, värien ja kuvien takia, voi tulla pettymys kun sivusto näyttääkin täysin erilaiselta kun vaihtaa omat fontit, värit ja kuvat tilalle. Fonteilla, väreillä ja valokuvilla on todella suuri merkitys verkkosivujen yleisilmeeseen. Ne ovat myös ne, jotka kaikille sivustoille pitää / kannattaa vaihtaa, että niistä saa oman näköiset. Tarkoitus ei ole valita templatea ja tehdä omista sivuista juuri sen näköiset suoraan.


Saitko oivalluksia templatejen valintaan näistä vinkeistä, olisi kiva kuulla!

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Mikä Squarespace on?

Seuraava
Seuraava

Näin korjaat Instagram kuvavirran päivitysongelman Squarespace -verkkosivulla