Responsiiviset verkkosivut - Case Kakkutaikuri

 
Responsiiviset nettisivut - Kakkutaikuri

Teimme keväällä responsiiviset nettisivut Tamperelaiselle Kakkutaikurille. Pieni varoituksen sana, että Kakkutaikurin kakut näyttävät niin herkullisilta, että sivuilla käyminen saattaa aiheuttaa kakkuhimoja. Ainakin minulla oli koko projektin ajan kakut mielessä. Mutta omalla vastuulla voit kokeilla ;) Pääset sivuille TÄSTÄ. Mutta herkut hetkeksi sikseen, nimittäin kerron tässä postauksessa mitä tarkoittaa responsiiviset nettisivut ja miksi sellaiset kannattaa tehdä. 
 

Millaiset ovat responsiiviset nettisivut?

Lupaan aina nettisivutarjouksissani, että hintaan sisältyy responsiiviset nettisivut. Mitä se responsiivisuus sitten oikein tarkoittaa? Responsiiviset nettisivut ovat sellaiset, että niiden sivupohja muuttuu kävijän selainkoon mukaan. Eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos katsot kotisivuja kännykällä niin sivu mahtuu kännykän kokoiseen ruutuun ilman, että sinun tarvitsee suurentaa tai pienentää sitä itse, ja että sivut näyttävät siinäkin koossa hyvältä ja toiminnallisuudet pelaavat yhtä lailla kuin selaimellakin katsottaessa. Näet esimerkin yllä olevassa kuvassa miten Kakkutaikurin sivut taipuvat eri selainkokoihin. Voit myös mennä kurkkaamaan Kakkutaikuri.fi ja testata näkymää muutamalla eri laitteella tai tietokoneen selainikkunan kokoa muuttelemalla eri kokoisiksi. 


Miksi nettisivuista kannattaa tehdä responsiiviset?

Sen ilmeisen hyödyn lisäksi, että nettisivut toimivat oikein ja näyttävät hyvältä kaikilla eri päätelaitteilla katseltaessa, on olemassa muutama muukin seikka miksi sivuista kannattaa tehdä responsiiviset. 

Responsiiviset nettisivut ovat käyttäjäystävälliset sekä niiden lukijalle, että sivujen ylläpitäjälle. Ylläpitäjälle olennaista on se, että sivuista on olemassa vain yksi versio, joka sitten aina automaattisesti skaalautuu lukijan näyttöön sopivaksi. Eli sinun tarvitsee päivittää aina vain yhtä sivua eikä sisältöä päivittäessä tarvitse miettiä eri selainkokoversioita. 

Responsiivisuus on tärkeää myös hakukoneoptimoinnin kannalta. Google nimittäin suosii hakutuloksissa sivustoja jotka ovat responsiivisia. Googlen tarkoituksena on painottaa mobiilihaussa enemmän sivustoja, joita on helppo käyttää puhelimella. Saavutat siis responsiivisilla sivuilla enemmän ihmisiä ja nouset Googlen hakutuloksissa, joka luonnollisesti vaikuttaa sivustollesi saapuvaan liikenteen määrään.

Oliko responsiiviset sivut sinulle ihan tuttu juttu vai löysitkö tästä postauksesta uutta pohdittavaa nettisivuihisi liittyen?